سخنی با والدین جهت آشنایی با آموزش رباتیک
رباتیک روشی سرگرم کننده برای ترکیب علم، مهندسی و فناوری برای ساخت یک ربات است. به نظر میرسد بسیاری از کودکان رباتها را دوست دارند. به زبان سادهتر میتوان گفت که رباتها برای بچهها بسیار بامزه هستند. دنیای رباتیک مطمئناً باقی خواهد ماند؛ زیرا، تخمین زده میشود که تا سال ۲۰۴۰، رباتها به اندازه انسانها باهوش شوند.
اگر کودک شما مجذوب رباتها شده است و میخواهد یاد بگیرد که چگونه ربات بسازد، ممکن است به این فکر کنید که چگونه او را به رشته رباتیک کودکان وارد کنید. آموزش رباتیک مقدماتی (ساخت ربات جنگجو و ساخت ربات نوریاب) و همچنین برنامه نویسی اسکرچ، یک راه عالی برای آشنا کردن بچهها با موضوع رباتیک و همچنین آموزش کدنویسی ربات خودشان است. پس از آموزش ابتدایی رباتیک و برنامه نویسی، قطعا میخواهند بیشتر بیاموزند.


اصول اولیه رباتیک چیست؟
رباتیک زیرشاخهای از رشتههای مهندسی و علوم است. این رشتهها شامل مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی الکترونیک، مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر است. وقتی کودکان علم رباتیک را یاد میگیرند، با طراحی، ساخت و استفاده از رباتها و همچنین سیستمهای کامپیوتری آشنا میشوند.
آموزش رباتیک از چه سنی مناسب است؟
از آنجایی که کودکان از ۶ سالگی آمادگی یادگیری را دارند، برخی از کودکان ممکن است از سن ۶ سالگی برای یادگیری رباتیک آماده باشند. در حالی که برخی دیگر، از سن ۸ یا ۹ سالگی آمادگی پیدا میکنند. تنها کسانی که استعداد و سن مناسب یادگیری کودکتان را میشناسد، خود شما هستید. اگر فکر میکنید که آنها آمادگی یادگیری از ۶ سالگی را دارند، میتوانید پکیج های آموزشی رباتیک مناسب ۶ تا ۱۲ سال را امتحان کنید. در غیر این صورت، میتوانید صبر کنید تا به سن ۸ سالگی برسند.
چگونه بفهمم آموزش رباتیک برای فرزندم مناسب است؟
شما نمیتوانید ۱۰۰٪ مطمئن باشید که آموزش رباتیک برای فرزند شما مناسب است، مگر اینکه به او اجازه دهید آموزش های رباتیک مقدماتی را تجربه کند. در واقع آموزش رباتیک باید متناسب با سن فرزندتان باشد تا او مباحث رباتیک را بفهمد و ناامید نشود. همچنین باید بررسی کنید که مدرسان رباتیک و برنامه نویسی به درستی آموزش میدهند و پیشزمینه خوبی در رباتیک دارند یا خیر. قطعا شما میخواهید افرادی به فرزندتان آموزش دهند که با تجربه هستند و علاقه زیادی به دنیای هیجانانگیز آموزش رباتیک به کودکان دارند.

چگونه می توانم بفهمم که فرزندم به رباتیک علاقه دارد؟
علاوه بر این که فرزند شما بلافاصله بعد از اتمام دوره های آموزشی رباتیک، به شما میگوید که علاقهمند است، راههای دیگری نیز وجود دارد که شما میتوانید متوجه شوید که آیا او به رباتیک علاقه دارد؟ آیا او میخواهد رباتهای هوشمند کدنویسی شده را بسازد؟
روشهای دیگر تشخیص علاقه کودکان به ساخت ربات به شرح زیر است:
- وقتی کودک شما یک ربات را میبیند، با آن بازی میکند و حتی ممکن است سعی کند با آن ارتباط برقرار کند.
- علاقه کلی به نحوه ساخت یا تعمیر اشیا نشان میدهند.
- ایدههای خلاقانه خود را در مورد پروژههای رباتیک به اشتراک میگذارند یا با دیگران درمورد رباتیک صحبت میکنند.
- استعداد زیادی در پیدا کردن راه حل برای یک مسئله دارند.
اگر هر یک از این سناریوها، رفتار فرزند شما را توصیف میکند، ممکن است یک مهندس رباتیک بااستعداد در خانواده شما باشد!
چگونه رباتیک را به فرزندم آموزش دهم؟
از آنجایی که بسیاری از مدارس، کلاس های رباتیک ارائه نمیدهند، باید به دنبال فعالیتهای بعد از مدرسه باشید که شامل بسته های آموزشی رباتیک مقدماتی تا پیشرفته برای کودکان است.
در رباتیک اسکول، پک های آموزشی رباتیک را برای دو رده سنی کودکان و نوجوانان در نظر گرفتهایم که شما با تهیه این پکیج های آموزشی (با هزینه اقتصادی و بهصرفه)، میتوانید به این نتیجه برسید که فرزندتان چقدر به رباتیک علاقهمند است. این پکیجهای آموزشی به آنها آموزش میدهد تا یک ربات بسازند و ببینند که هر قطعه از این ربات، چگونه کار میکند.
همچنین فرزند شما با مطالعه وبلاگ های رباتیک اسکول، میتواند به راحتی با دنیای رباتیک آشنا شود.

بهترین بسته آموزشی رباتیک برای شروع یادگیری رباتیک چیست؟
همانطور که کمی قبل بیان کردیم، پکیج های آموزشی رباتیک اسکول، به خصوص پکیج آموزشی ساخت ربات جنگجو، برای شروع یادگیری رباتیک بسیار مناسب است؛ زیرا، ما در این پکیج جزوه آموزش تئوری الکترونیک، مکانیک و مونتاژ ربات جنگجو به همراه ویدیوی آموزشی، قرار دادهایم تا کودکان به راحتی و با مطالعه این جزوه بتوانند ربات خود را بسازند.
مزایای آموزش رباتیک به کودکان چیست؟
با مطالعه مقاله «۷ مزیت شگفت انگیز آموزش رباتیک» بیشتر به اهمیت آموزش رباتیک پی خواهید برد. اما ما در اینجا به طور خلاصه مزایای یادگیری رباتیک را برای شما والدین عزیز بیان میکنیم:
- بهبود یافتن مهارتهای کودکان
- تشویق کودکان به توسعه خلاقیت خود
- بهبود مهارت استدلال برای حل مسائل
- بهبود مهارتهای خوانداری، گفتاری و نوشتاری
- کسب اعتماد به نفس
- افزایش فعالیت فیزیکی کودکان